Και κάτι που πρέπει να θυμόμαστε...

"Γνους πράττε".

Πιττακός ο Μυτιληναίος, 650-570 π.Χ., ένας από τους 7 σοφούς της Αρχαίας Ελλάδας

μτφρ: Να ενεργείς έχοντας γνώση.Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012

Και το πρόβλημα συνεχίζεται...


Το σχολείο μας, ένα αρκετά μεγάλο κτήριο, όχι όμως τόσο ώστε να συστεγάσει δύο σχολεία ταυτοχρόνως. Το μεγάλο αυτό πρόβλημα λύνεται καθώς η αίθουσα της Έκτης τάξης ενοικιάζεται λίγα μέτρα έξω από το σχολείο. Η κατάσταση αυτή όμως γεννάει ένα ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα το οποίο ονομάζεται «θόρυβος».

Οι θόρυβοι προκαλούνται σχεδόν καθημερινά και δεν αφήνουν τους μαθητές να γράψουν ή γενικά να συγκεντρωθούν. Θόρυβοι από αυτοκίνητα, από μεγαλύτερους μαθητές που φωνάζουν απέξω ή ακόμα και από νοικοκυρές που μαλώνουν η μια με την άλλη.
Ένα ακόμα πρόβλημα είναι πως η Έκτη τάξη είναι απομονωμένη από το κεντρικό κτήριο. Αφού οι μαθητές μέσα στην αυλή του σχολείου ακούν με τεράστια δυσκολία το κουδούνι που αναγγέλλει διάλειμμα ή αποχώρηση, φανταστείτε πώς ακούν οι μαθητές από έξω. Εκτός αυτού τα «έξω παιδιά» μπερδεύονται με το κουδούνι του Γυμνασίου και έτσι χάνουν το μεγαλύτερο μέρος του διαλείμματος.
Τα γεγονότα αυτά κάνουν δύσκολη τη ζωή των μαθητών αλλά και πάλι οι μαθητές παραμένουν ενωμένοι και χαίρονται κάθε μέρα που περνάει ως το τέλος της.
                                    Κων/νος Παρ. - Τάξη Στ`

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου