Και κάτι που πρέπει να θυμόμαστε...

"Γνους πράττε".

Πιττακός ο Μυτιληναίος, 650-570 π.Χ., ένας από τους 7 σοφούς της Αρχαίας Ελλάδας

μτφρ: Να ενεργείς έχοντας γνώση.

«Η τύχη βοηθάει μόνο τα καλά προετοιμασμένα μυαλά». Λουί Παστέρ, ένας από τους μεγαλύτερους επιστήμονες στον κόσμο, στον οποίο οφείλουμε τα εμβόλια και άλλες επιστημονικές ανακαλύψεις που έχουν σώσει εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα.






Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Θέλετε να ακούσετε τις περασμένες ραδιοφωνικές μας εκπομπές;

Αν θέλετε να ακούσετε τις περασμένες ραδιοφωνικές μας εκπομπές δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://blogs.sch.gr/esrblog/esr-podcast/    στην ομάδα European School Radio-ΔΗΜΟΤΙΚΟ. Πιο εύκολο ακόμα είναι να κάνετε κλικ στην εκπομπή που σας ενδιαφέρει και ...μαγικά θα οδηγηθείτε στην εκπομπή. Το φροντίσαμε κι αυτό!
Οι εκπομπές που μέχρι τώρα έχουμε παρουσιάσει τα δυο χρόνια που "εκπέμπουμε" είναι με τη σειρά:
12η  Αφιέρωμα στην Ημέρα της Γυναίκας
13η  Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου
14η  Ιωάννα της Λωρραίνης

Ακολουθούν δυο απαγγελίες ποιημάτων με τις οποίες συμμετείχαμε στις 21-3-2014 στο αφιέρωμα για την 
Παγκόσμια Ημέρα ποίησης:
Το πρώτο σκαλί- Κωνσταντίνος Καβάφης

Το πουλί  λύρα - Ζακ Πρεβέρ

Ο 7ος Πλανήτης παρουσιάζει...την Ημέρα της Γυναίκας

Την Κυριακή 30-3-2014 η Στ` τάξη του 7ου Δημοτικού Σχολείου Άργους παρουσιάζει στο διαδικτυακό μαθητικό ραδιόφωνο και στην τακτική εκπομπή της την Ημέρα της Γυναίκας. Οι "ραδιοφωνατζήδες" του σχολείου μας κάνουν λόγο για σημαντικές γυναίκες του πλανήτη που με την προσωπικότητά τους, τις γνώσεις τους και την πίστη στις ανθρώπινες αξίες κέρδισαν την αιωνιότητα. Όσο για τη μουσική μας …τι άλλο…τραγούδια που μιλάνε για τις γυναίκες, ελληνικά και ξένα, παλιά αλλά και σύγχρονα!!!