Και κάτι που πρέπει να θυμόμαστε...

"Γνους πράττε".

Πιττακός ο Μυτιληναίος, 650-570 π.Χ., ένας από τους 7 σοφούς της Αρχαίας Ελλάδας

μτφρ: Να ενεργείς έχοντας γνώση.

«Η τύχη βοηθάει μόνο τα καλά προετοιμασμένα μυαλά». Λουί Παστέρ, ένας από τους μεγαλύτερους επιστήμονες στον κόσμο, στον οποίο οφείλουμε τα εμβόλια και άλλες επιστημονικές ανακαλύψεις που έχουν σώσει εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα.






Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Η Αγία Ελένη

Η Ελένη γεννήθηκε το 248 μ.Χ. περίπου, στο Δρέπανο της Βιθυνίας της Μ. Ασίας. Σε ηλικία 22 ετών παντρεύτηκε τον αξιωματικό Κωνσταντίνο Χλωρό. Μετά από 4 χρόνια γέννησε τον Μέγα Κωνσταντίνο. Το 326 μ.Χ., ύστερα από ανασκαφές, βρήκε τον Τίμιο σταυρό στην Ιερουσαλήμ. Πέθανε σε ηλικία 80 ετών στη Νικομήδεια. Από τότε ονομάστηκε Αγία και τη γιορτάζουμε στις 21 Μαΐου μαζί με τον Άγιο Κωνσταντίνο, τον γιο της. 
                                                Έλενα Μαρ. -Στ`

Ο Άγιος Ιωάννης ο ελεήμων

Ό Άγιος Ιωάννης γεννήθηκε το 555 μ. Χ. στην Κύπρο. Ήταν ιδιαίτερα έξυπνος και μορφωμένος. Αφιέρωσε από νωρίς τη ζωή του στο Θεό, που αγαπούσε βαθειά, μοιράζοντας όλη την περιουσία του στους φτωχούς. Έχτισε 63 εκκλησίες, ξενοδοχεία, μαιευτήρια και νοσοκομεία, όπου επισκεπτόταν τακτικά. Ίδρυσε πτωχοκομείο και ειδικό ταμείο για τους φτωχούς της πόλης του, προσφέροντας όση βοήθεια χρειαζόταν για να συντηρούνται. Έγινε επίσκοπος στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 610 μ.Χ. και εκοιμήθη το 619 μ.Χ. Τη μνήμη του εορτάζει η Εκκλησία μας στις 12 Νοεμβρίου.    
                               Ιωάννης Βαρ.- Τάξη Στ`