Και κάτι που πρέπει να θυμόμαστε...

"Γνους πράττε".

Πιττακός ο Μυτιληναίος, 650-570 π.Χ., ένας από τους 7 σοφούς της Αρχαίας Ελλάδας

μτφρ: Να ενεργείς έχοντας γνώση.

«Η τύχη βοηθάει μόνο τα καλά προετοιμασμένα μυαλά». Λουί Παστέρ, ένας από τους μεγαλύτερους επιστήμονες στον κόσμο, στον οποίο οφείλουμε τα εμβόλια και άλλες επιστημονικές ανακαλύψεις που έχουν σώσει εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα.






Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Ώρα για παιχνίδι- Ασία

Τι θυμάστε από αυτά που μάθαμε για την ήπειρο της Ασίας; Με τους παρακάτω συνδέσμους θα βρείτε σχετικές δραστηριότητες για να δοκιμάσετε τη μνήμη σας.  Καλή επιτυχία!!!
users.sch.gr/harikleia/Geografia/ASIA-1.htm
users.sch.gr/harikleia/Geografia/ASIA-2.htm

Η τηλεόραση είναι καλή ή κακή;

Η γνώμη μου είναι πως η τηλεόραση είναι και καλή αλλά και κακή, γιατί μερικοί άνθρωποι αποβλακώνονται με την τηλεόραση και έτσι παχαίνουν ή γίνονται άπληστοι γιατί με τις διαφημίσεις θέλουν να τα αγοράζουν όλα. Αυτή είναι η κακή άποψη.
          Πάλι όμως παρουσιάζει και καλές εκπομπές και καλά προγράμματα, όπως ο τηλεμαραθώνιος αγάπης  της UNISEF για παιδάκια του κόσμου, οι ειδήσεις που μας ενημερώνουν για το τι γίνεται στη χώρα, οι κωμωδίες που μας δίνουν χαρά κ.α.. Αυτή είναι η καλή άποψη.                                         
                                                            Γωγώ Ραβ.- Ε΄ Τάξη
                            

Δραστηριότητες για τους φίλους μας στη Χαλκίδα

Φίλοι μας Χαλκιδαίοι, για να δοκιμάσετε τι θυμάστε από τις πληροφορίες που σας μεταφέραμε για του επώνυμους Αργείους της περιόδου του `21 σας ετοιμάσαμε δυο δραστηριότητες. Δοκιμάστε λοιπόν τις γνώσεις σας πατώντας στους παρακάτω συνδέσμους!!!
users.sch.gr/harikleia/ISTORIA-ARGOYS/EpwnimoiArgeioi-1.htm
users.sch.gr/harikleia/ISTORIA-ARGOYS/EpwnimoiArgeioi-2.htm
Καλή επιτυχία!