Και κάτι που πρέπει να θυμόμαστε...

"Γνους πράττε".

Πιττακός ο Μυτιληναίος, 650-570 π.Χ., ένας από τους 7 σοφούς της Αρχαίας Ελλάδας

μτφρ: Να ενεργείς έχοντας γνώση.

«Η τύχη βοηθάει μόνο τα καλά προετοιμασμένα μυαλά». Λουί Παστέρ, ένας από τους μεγαλύτερους επιστήμονες στον κόσμο, στον οποίο οφείλουμε τα εμβόλια και άλλες επιστημονικές ανακαλύψεις που έχουν σώσει εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα.






Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Ecomobility... Η Στ` τάξη δείχνει την ευαισθησία της για το περιβάλλον

Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους

Στις 24/02/2011 οι τάξεις Ε' και Στ' πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους. Το μουσείο αυτό χτίστηκε το 1826. Για κάποια χρόνια ήταν το σπίτι του Καλλέργη ενώ αργότερα χρησίμευσε και ως παλάτι του Καποδίστρια. Στη συνέχεια αυτοί που το κληρονόμησαν, το δώρισαν στην πόλη και οι κάτοικοί της το έκαναν μουσείο. Το 1956, με τη βοήθεια της Αρχαιολογικής Σχολής της Γαλλίας, χτίστηκε το μπροστινό μέρος του μουσείου.

Οι μαθητές της Ε' τάξης ταξιδεύουν με τη μηχανή του χρόνου....

      Πάντα ήθελα να κατασκευαστεί μία χρονομηχανή όταν επιτέλους έμαθα πως αρχίζουν να φτιάχνονται πια. Από μικρή ήθελα να δω πώς θα είναι το μέλλον. Όλοι με ρωτούσαν γιατί στο μέλλον και εγώ κάθε φορά τους απαντούσα: «Γιατί με ενδιαφέρει να δω πώς θα έχει προχωρήσει η Ελλάδα και γενικά ο κόσμος όχι μόνο οικονομικά αλλά και τεχνολογικά».