Και κάτι που πρέπει να θυμόμαστε...

"Γνους πράττε".

Πιττακός ο Μυτιληναίος, 650-570 π.Χ., ένας από τους 7 σοφούς της Αρχαίας Ελλάδας

μτφρ: Να ενεργείς έχοντας γνώση.

«Η τύχη βοηθάει μόνο τα καλά προετοιμασμένα μυαλά». Λουί Παστέρ, ένας από τους μεγαλύτερους επιστήμονες στον κόσμο, στον οποίο οφείλουμε τα εμβόλια και άλλες επιστημονικές ανακαλύψεις που έχουν σώσει εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα.






Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Η ηχορύπανση και το σχολικό μας περιβάλλον

Το σχολείο μας βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Άργους. Καθημερινά αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα με τους θορύβους γιατί είμαστε δίπλα σε μεγάλα καταστήματα, σε ένα σχολείο της Δευτεροβάθμιας και ανάμεσα στους πιο πολυσύχναστους δρόμους της πόλης μας.

Στο Μουσείο της Ακρόπολης...

  Καθώς μπαίναμε στο μουσείο της Ακρόπολης το πρώτο πράγμα που με εντυπωσίασε ήταν οι ανασκαφές που γίνονταν κάτω από τα πόδια μας. Μ' άρεσε επειδή ένιωσα ότι βρισκόμουν στον αέρα και ταξίδευα στο χρόνο με τα αρχαία κτίσματα από κάτω. Επίσης μου άρεσε που τα αγάλματα ήταν τεράστια, σκέφτηκα πως ήταν πολύ δύσκολο να τα φτιάξουν. Τέλος μου άρεσαν οι Καρυάτιδες γιατί ήταν τεράστιες και είχαν διαφορά η μια από την άλλη στον τρόπο που της είχαν κατασκευάσει.                                                                                                                                                                                                                                             Κων. Κουμ.
  Περπατώντας στο μουσείο της Ακρόπολης έβλεπα διάφορα αγάλματα όμορφα και η ξεναγός μας έλεγε την ιστορία του καθενός.Αυτές που μ' εντυπωσίασαν ήταν οι μετόπες. Απεικόνιζαν διάφορες σκηνές από την καθημερινή ζωή των ανθρώπων δηλ. ανθρώπους πάνω σε άλογα, ανθρώπους που έπαιζαν μουσική και πολλούς θεούς. Εκείνο που με στενοχώρησε όμως ήταν ότι ένας ξένος στρατηγός έκλεψε κάποιες απ' αυτές και καθώς τις μετέφερε με το καράβι, αυτό βούλιαξε από το βάρος. Τουλάχιστον οι αρχαιολόγοι αντικατέστησαν τις κλεμμένες μετόπες μ' άλλες, από γύψο βέβαια.                                                                                        Έντριτ Κ.