Και κάτι που πρέπει να θυμόμαστε...

"Γνους πράττε".

Πιττακός ο Μυτιληναίος, 650-570 π.Χ., ένας από τους 7 σοφούς της Αρχαίας Ελλάδας

μτφρ: Να ενεργείς έχοντας γνώση.

«Η τύχη βοηθάει μόνο τα καλά προετοιμασμένα μυαλά». Λουί Παστέρ, ένας από τους μεγαλύτερους επιστήμονες στον κόσμο, στον οποίο οφείλουμε τα εμβόλια και άλλες επιστημονικές ανακαλύψεις που έχουν σώσει εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα.






Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Εβδομάδα περιβάλλοντος

Την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015 ήρθε στο σχολείο μας η υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Αγωγής, κ. Ελένη Μάρα, και μας μίλησε για το περιβάλλον. Παρακολουθώντας ένα πολύ ενδιαφέρον και ολιγόλεπτο βίντεο συζητήσαμε το τι πρέπει να προσέχουμε ώστε να ζήσουμε πάνω στον πλανήτη υγιείς και ευτυχισμένοι. Η κ. Μάρα επανέλαβε πολλές φορές τη λέξη "αειφορία". Από όλα όσα είπαμε καταλάβαμε ότι εμείς οι άνθρωποι οφείλουμε να διατηρούμε τον φυσικό πλούτο της γης ΠΑΝΤΑ! Με ποιο τρόπο; Καταναλώνοντας μόνο ό,τι χρειαζόμαστε. 
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ!!!  
Την τελευταία διδακτική ώρα, την ώρα των Εικαστικών, δημιουργήσαμε αφίσες με τις κακές και καλές στάσεις που έχουμε ή πρέπει να διαμορφώσουμε για να πετύχουμε τη διατήρηση του πλανήτη μας. Τα έργα μας αυτά μπορείτε να τα δείτε παρακάτω:
                                               Καλές και κακές συμπεριφορές στο περιβάλλον


Δημήτρης Τσακ.- Πετρούλα Λυγγ.
Τάξη Ε`