Και κάτι που πρέπει να θυμόμαστε...

"Γνους πράττε".

Πιττακός ο Μυτιληναίος, 650-570 π.Χ., ένας από τους 7 σοφούς της Αρχαίας Ελλάδας

μτφρ: Να ενεργείς έχοντας γνώση.

«Η τύχη βοηθάει μόνο τα καλά προετοιμασμένα μυαλά». Λουί Παστέρ, ένας από τους μεγαλύτερους επιστήμονες στον κόσμο, στον οποίο οφείλουμε τα εμβόλια και άλλες επιστημονικές ανακαλύψεις που έχουν σώσει εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα.






Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Τα ...άγια ονόματά μας!!!


                                              Ανάσταση

Το όνομά μου, Αναστάσιος, προέρχεται από την Ανάσταση του Χριστού. Η εκκλησία με την ονομασία Ανάσταση του Χριστού συμβολίζει την θριαμβευτική Ανάσταση του Χριστού. Αυτό αναφέρεται επίσης στο σύμβολο της Πίστεως: «και αναστάντα την Τρίτη ημέρα κατά τας γραφάς». Η εκκλησία μας όρισε την Ανάσταση του Χριστού να εορτάζεται την Κυριακή του Πάσχα η οποία είναι κινητή εορτή. Κανονίζεται απ` την πρώτη πανσέληνο μετά την πρώτη εαρινή ισημερία.
Η Ανάσταση του Χριστού θεωρείται η μεγαλύτερη και σπουδαιότερη εορτή των Ορθόδοξων Χριστιανών. Σε αυτή την εορτή υπάρχει αυστηρή νηστεία. Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας -η εβδομάδα πριν το Πάσχα-  η εκκλησία με τελετές επαναφέρει στο μυαλό των πιστών τις ταπεινώσεις και τα μαρτύρια που πέρασε ο Χριστός πριν το θάνατό του.    Αναστάσης Σταμ.


                          Άγιος Φανούριος