Και κάτι που πρέπει να θυμόμαστε...

"Γνους πράττε".

Πιττακός ο Μυτιληναίος, 650-570 π.Χ., ένας από τους 7 σοφούς της Αρχαίας Ελλάδας

μτφρ: Να ενεργείς έχοντας γνώση.

«Η τύχη βοηθάει μόνο τα καλά προετοιμασμένα μυαλά». Λουί Παστέρ, ένας από τους μεγαλύτερους επιστήμονες στον κόσμο, στον οποίο οφείλουμε τα εμβόλια και άλλες επιστημονικές ανακαλύψεις που έχουν σώσει εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα.






Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Προτιμάς το σπιτικό ή το έτοιμο φαγητό;

Κατά τη δική μου άποψη το σπιτικό φαγητό είναι το καλύτερο διότι κάνει καλό στον ανθρώπινο οργανισμό. Είναι πιο φθηνό, αν πάρεις τα υλικά σου σε ένα κατάστημα τροφίμων. Ένα δεύτερο πλεονέκτημα  είναι ότι το σπιτικό φαγητό ενώνει την οικογένεια. Δηλαδή, αν τρώγανε οι άνθρωποι το γρήγορο φαγητό(fast food)  τότε ο καθένας θα έτρωγε μόνος του. Φανταστείτε τα Χριστούγεννα το βράδυ...
 αντί να τρώτε τη λαχταριστή παραδοσιακή γαλοπούλα με όλη  την οικογένεια, να ερχόταν κάτω από το σπίτι σας το μηχανάκι με το φαγητό που θα είχατε παραγγείλει ο καθένας ξεχωριστά και σε διαφορετική ώρα. Εννοώ το σουβλάκι με πίτα, το σάντουιτς ή την πίτσα! Έχω την εικόνα μιας ομάδας που απλά μένουν στον ίδιο χώρο και όχι μιας οικογένειας. Άσε που όταν τρως από το γρήγορο φαγητό δεν ξέρεις τι υλικά έχουν χρησιμοποιήσει. Και ακούγονται πολλά για το γρήγορο φαγητό: δηλητηριάσεις, αρρώστιες ακόμα λένε πως τα κρέατα είναι από «πλαστικό» που είναι ό,τι χειρότερο για τον ανθρώπινο οργανισμό. Τέλος, το γρήγορο φαγητό έχει αποδειχτεί ότι μας κάνει παχύσαρκους. Συμπερασματικά θα έλεγα ότι το γρήγορο φαγητό είναι ο χειρότερος τρόπος διατροφής ενώ το σπιτικό φαγητό είναι ένα δώρο που κάνουμε καθημερινά στον εαυτό μας.
                                          Έντριτ  Κ.

1 σχόλιο:

  1. πολυ ωραιο κειμενο συγχρητιρια , επισεισ με βοηθησε στο να παρω ιδεες για μια εκθεση "ΜΠΡΑΒΟ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή