Και κάτι που πρέπει να θυμόμαστε...

"Γνους πράττε".

Πιττακός ο Μυτιληναίος, 650-570 π.Χ., ένας από τους 7 σοφούς της Αρχαίας Ελλάδας

μτφρ: Να ενεργείς έχοντας γνώση.

«Η τύχη βοηθάει μόνο τα καλά προετοιμασμένα μυαλά». Λουί Παστέρ, ένας από τους μεγαλύτερους επιστήμονες στον κόσμο, στον οποίο οφείλουμε τα εμβόλια και άλλες επιστημονικές ανακαλύψεις που έχουν σώσει εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα.






Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Οι τρελο...ιστορίες μας

Ήταν μια φορά ένα παιδί το οποίο το φώναζαν ΔΙΑΦΑΝΕΣ. Αυτό το παιδί δεν είχε φίλους παρά μόνο έναν που ήταν και ο καλύτερός του φίλος. Τα παιδιά στο σχολείο τον φώναζαν έτσι διότι κρυβόταν συνεχώς. Όλοι έψαχναν να τον βρουν εκτός απ'τους δασκάλους. Το παιδί αυτό κρυβόταν συνεχώς πάνω σε ένα αειθαλές δέντρο γεμάτο φύλλα για να έχει την ησυχία του αλλά και να διαβάζει το αγαπημένο του βιβλίο.  Γιάννης Γαρδ.

Η αειθαλής ελίτσα είχε έναν διαρκή πόνο στην κοιλίτσα. Και γι'αυτό τηλεφώνησε στον διεθνή γιατρό για να δει καλό! Αυτός όμως δεν ήταν εκεί, είχε πάει μια πολυτελή εκδρομή.Τι να κάνει κι αυτή η καημενούλα φάνηκε επιεικής μαζί του και έκανε μόνη της μια εντριβούλα!!!!  Δημήτρης Αντ.

Ένα πρωί, πριν πάει στη δουλειά του, ο διεθνής Κάπτεν Μήλο πήγε να πάρει έναν χυμό και μια τυρόπιτα από ένα μαγαζί. Καθώς περίμενε την σειρά του βλέπει ένα αειθαλές δέντρο να του παίρνει τη θέση. Τότε άρχισε ένας συνεχής καβγάς. Ξαφνικά εντελώς τυχαία μπαίνει μέσα ένας αστυνομικός και μετά από λίγη ώρα καταφέρνει να τους χωρίσει. Ευτυχώς ήταν επιεικής μαζί τους και δεν τους έβαλε καμία τιμωρία. Μέτα ο Κάπτεν Μήλο παρήγγειλε τον χυμό του, σε ένα διαφανές μπουκάλι και μια πολυτελή τυρόπιτα. Καθώς έφευγε τον φώναξε το αειθαλές δέντρο και του ζήτησε συγγνώμη για τον διαρκή καβγά τους.   Λένα Χατζ.