Και κάτι που πρέπει να θυμόμαστε...

"Γνους πράττε".

Πιττακός ο Μυτιληναίος, 650-570 π.Χ., ένας από τους 7 σοφούς της Αρχαίας Ελλάδας

μτφρ: Να ενεργείς έχοντας γνώση.

«Η τύχη βοηθάει μόνο τα καλά προετοιμασμένα μυαλά». Λουί Παστέρ, ένας από τους μεγαλύτερους επιστήμονες στον κόσμο, στον οποίο οφείλουμε τα εμβόλια και άλλες επιστημονικές ανακαλύψεις που έχουν σώσει εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα.






Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Διάλεξη-Συζήτηση


Την Τετάρτη 5-3-2014 στις 19:00 πραγματοποιήθηκε διάλεξη με θέμα "Διαπροσωπικές σχέσεις μαθητών", στο χώρο του σχολείου μας.
Η διάλεξη έγινε ύστερα από συνεργασία του Συλλόγου Διδασκόντων, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 7ου Δημ. Σχολείου Άργους και του Κέντρου Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης του Δήμου Άργους-Μυκηνών.
Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο κ. Ηλίας Αναγνωστόπουλος, η κ. Ευδοξία Μωρούλη, η κ. Ευαγγελία Μποζιονέλου και η κ. Μαριλένα Κουτρουμπή.
Με ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε, εκπαιδευτικοί και γονείς, την εύστοχη και σαφή παρουσίαση του θέματος. Η συζήτηση που ακολούθησε έδωσε την ευκαιρία σε όλους να πάρουν το λόγο, να τοποθετηθούν στο πρόβλημα της ενδοσχολικής βίας και να λύσουν οποιαδήποτε απορία σχετικά με κάθε διάσταση που μπορεί να πάρει η βία στο σχολείο.
Θεωρούμε ότι η εθελοντική συμμετοχή των ομιλητών και η διαβεβαίωσή τους για περισσότερη συνεργασία είναι μια αρχή για να γνωρίσουμε, δάσκαλοι και γονείς, τα προβλήματα των σημερινών παιδιών και να τα προσεγγίσουμε με τον πιο κατάλληλο τρόπο.  
                                                                                                      Χαρά Νίκα