Και κάτι που πρέπει να θυμόμαστε...

"Γνους πράττε".

Πιττακός ο Μυτιληναίος, 650-570 π.Χ., ένας από τους 7 σοφούς της Αρχαίας Ελλάδας

μτφρ: Να ενεργείς έχοντας γνώση.

«Η τύχη βοηθάει μόνο τα καλά προετοιμασμένα μυαλά». Λουί Παστέρ, ένας από τους μεγαλύτερους επιστήμονες στον κόσμο, στον οποίο οφείλουμε τα εμβόλια και άλλες επιστημονικές ανακαλύψεις που έχουν σώσει εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα.






Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Αγία Αικατερίνη η Μεγαλομάρτυς

Η Αγία Αικατερίνη έζησε την εποχή του Μαξιμίνου, απόλυτου άρχοντα της Αιγύπτου και χριστιανομάχου. Προερχόταν από βασιλικό γένος, όντας κόρη του αριστοκράτη Κώνστα. Σπούδασε φιλοσοφία, ρητορική και πολλές ξένες γλώσσες της εποχής της.
Σε ηλικία 18 ετών επισκέφτηκε τον Ρωμαίο αυτοκράτορα και προσπάθησε να τον πείσει για το ότι ήταν εσφαλμένοι οι διωγμοί κατά των χριστιανών. Πέτυχε όμως να μεταστρέψει στον χριστιανισμό τη γυναίκα του αυτοκράτορα.
Η ημέρα του μαρτυρίου της Αγίας Αικατερίνης θεωρείται η 24η Νοεμβρίου ενώ της εύρεσης των λειψάνων της η 25η Νοεμβρίου.  Όλοι οι χριστιανοί, εκτός των Σλάβων, κατά σύσταση των μοναχών του Σινά, συνέπτυξαν σε μία και τις δύο εορτές και όρισαν την 25η Νοεμβρίου ημέρα της ιερής μνήμης της.

Η Αγία Αικατερίνη θεωρείται προστάτιδα των Μηχανικών και ιδιαίτερα των παρθένων και φοιτητριών. Είναι πολιούχος της πόλης της Κατερίνης.
                                      Κατερίνα Σωτηρ.