Και κάτι που πρέπει να θυμόμαστε...

"Γνους πράττε".

Πιττακός ο Μυτιληναίος, 650-570 π.Χ., ένας από τους 7 σοφούς της Αρχαίας Ελλάδας

μτφρ: Να ενεργείς έχοντας γνώση.

«Η τύχη βοηθάει μόνο τα καλά προετοιμασμένα μυαλά». Λουί Παστέρ, ένας από τους μεγαλύτερους επιστήμονες στον κόσμο, στον οποίο οφείλουμε τα εμβόλια και άλλες επιστημονικές ανακαλύψεις που έχουν σώσει εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα.






Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Βράβευση Δράσεων και Προγραμμάτων γύρω από το Προσφυγικό Ζήτημα από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

" Λαμβάνοντας υπόψη τα σχετικά έγγραφα των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Χώρας, συστήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, εξαμελής Επιτροπή αποτελούμενη από τους Κουφόπουλο Ιωάννη Διευθυντή Σπουδών ΠΕ, Μουστάκα Γεώργιο Διευθυντή Σπουδών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Αθανασόπουλο Γεώργιο, Κασσιανό Παναγιώτη, Παρασκευοπούλου Βασιλική, Σκαμπαρδώνη Σταμάτιο, με σκοπό την βράβευση των σχολείων που ανέπτυξαν δράσεις και καλές πρακτικές γύρω από το Προσφυγικό Ζήτημα. Κατόπιν συνεδρίασης που έλαβε χώρα στις 20 Απριλίου 2016 και ώρα 10:00 πμ, η ανωτέρω Επιτροπή , αποφάσισε ομόφωνα την βράβευση και απονομή Επαίνου σε όλα τα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Χώρας, που επιλέχθηκαν από τους οικείους Υπευθύνους Σχολικών Δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων ΠΕ και ΔΕ της Χώρας, για δράσεις σχετικές με το Προσφυγικό Ζήτημα. Η ανωτέρω βράβευση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Μαΐου 2016 και ώρα 10:00 πμ στην αίθουσα «Ζακλίν ντε Ρομιγύ» του ΥΠΠΕΘ".  

Η Ε` τάξη του σχολείου μας πήρε μέρος στη δράση με ένα βίντεο που ετοίμασε στα πλαίσια του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης και  είναι ένα από τα σχολεία που βραβεύτηκε. 
Το βίντεο είναι "προϊόν" τετράμηνης δουλειάς και έγινε με τη συνεργασία της δασκάλας της τάξης και της κυρίας Μαρίας Σπανού, που μοιράζονται από κοινού τις ώρες της Ευέλικτης Ζώνης.
Συγχαρητήρια στους μαθητές μας για τις ιδέες τους, το ενδιαφέρον τους για το θέμα και την προσήλωση που έδειξαν τις στιγμές της ηχογράφησης!