Και κάτι που πρέπει να θυμόμαστε...

"Γνους πράττε".

Πιττακός ο Μυτιληναίος, 650-570 π.Χ., ένας από τους 7 σοφούς της Αρχαίας Ελλάδας

μτφρ: Να ενεργείς έχοντας γνώση.

«Η τύχη βοηθάει μόνο τα καλά προετοιμασμένα μυαλά». Λουί Παστέρ, ένας από τους μεγαλύτερους επιστήμονες στον κόσμο, στον οποίο οφείλουμε τα εμβόλια και άλλες επιστημονικές ανακαλύψεις που έχουν σώσει εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα.






Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Κάποιες σκέψεις μας για τα βιβλία...
Τα βιβλία μου δίνουν χαρά. Συνήθως διαβάζω λογοτεχνικά βιβλία και μου αρέσουν αυτά που έχουν ωραίες, πολύχρωμες εικόνες. Για να διαλέξω ένα βιβλίο διαβάζω τον τίτλο και την περίληψη που υπάρχει στο τέλος. Αν έχουν ενδιαφέρον, τότε το διαβάζω.

Μαρία
Μου αρέσουν τα ταξιδιωτικά βιβλία γιατί με ταξιδεύουν σε μέρη που δεν έχω πάει. Διαβάζω και άλλα βιβλία όμως και μαθαίνω πολλά πράγματα.
Κώστας
Για μένα το διάβασμα είναι μια ξεκούραστη και πάρα πολύ όμορφη ασχολία! Δε θέλω να χαθεί το βιβλίο!
Αθανασία- Αρίστη

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου


2 Απριλίου : Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου
Κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου , σε όλες τις χώρες, γιορτάζεται η ημέρα του Παιδικού Βιβλίου. Η επιλογή της ημέρας δεν έγινε τυχαία. Την ίδια ημέρα, το 1805 όμως, γεννήθηκε στο Οντένσε, μια μικρή πόλη της Δανίας, ο σπουδαίος συγγραφέας και παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.
Όλα τα παιδιά πιστεύουμε, έχουν διαβάσει και μαγευτεί από τα παραμύθια του: «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα», «Το ασχημόπαπο», «Η Τοσοδούλα», « Ο μολυβένιος στρατιώτης», « Η βασίλισσα του χιονιού» και πόσα άλλα ακόμα! Έτσι οι άνθρωποι τίμησαν το μεγάλο αυτό συγγραφέα.
Η γιορτή αυτή καθιερώθηκε το 1966, από τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα.