Και κάτι που πρέπει να θυμόμαστε...

"Γνους πράττε".

Πιττακός ο Μυτιληναίος, 650-570 π.Χ., ένας από τους 7 σοφούς της Αρχαίας Ελλάδας

μτφρ: Να ενεργείς έχοντας γνώση.

«Η τύχη βοηθάει μόνο τα καλά προετοιμασμένα μυαλά». Λουί Παστέρ, ένας από τους μεγαλύτερους επιστήμονες στον κόσμο, στον οποίο οφείλουμε τα εμβόλια και άλλες επιστημονικές ανακαλύψεις που έχουν σώσει εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα.






Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Επιστρέφουμε στο σχολείο...παραμένουμε ασφαλείς!


Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
Τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020, ξεκινούν τα μαθήματα για όλους τους μαθητές/μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου.
Εάν επιθυμείτε το παιδί σας να μην προσέρχεται στο Σχολείο από τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020 (σε περίπτωση που συγκατοικεί με άτομο που ανήκει σε ευπαθείς / ευάλωτες ομάδες ή ανήκει το ίδιο σε αυτές), μπορείτε να υπογράψετε μια υπεύθυνη δήλωση.
Δικαιολογητικά (πχ. ιατρικές βεβαιώσεις ή άλλα έντυπα) δε ζητούνται. Εφόσον κατατεθεί στο Σχολείο αυτή η Υπεύθυνη Δήλωση, δεν προσμετρούνται οι απουσίες, μέχρι τη λήξη  του σχολικού έτους.
Την υπεύθυνη δήλωση μπορείτε να έρθετε να την υπογράψετε στο σχολείο (μετά τη λήξη των μαθημάτων 13:15 μ.μ.) ή να την συμπληρώσετε και να τη στείλετε στο email του σχολείου:
Την υπεύθυνη δήλωση θα την επισυνάψουμε στο τέλος του μηνύματος.
Για την ώρα τα ολοήμερα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν.
Προκειμένου να οργανώσουμε με τον καλύτερο τρόπο την ασφαλή επάνοδο των μαθητών στο σχολείο μας, σας ενημερώνουμε για τον τρόπο λειτουργίας του.
Όλες οι τάξεις του σχολείου μας έχουν χωριστεί σε 2 υπο-τμήματα και θα λειτουργούν εκ περιτροπής: Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή το ένα, Τρίτη-Πέμπτη το άλλο, και την επόμενη εβδομάδα το αντίθετο.
Τα θρανία σε κάθε αίθουσα διδασκαλίας έχουν τοποθετηθεί το ένα πίσω από το άλλο σε απόσταση 1,50μ., σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου και θα κάθεται ένας μαθητής σε κάθε θρανίο.
Η προσέλευση των μαθητών θα γίνεται 8:00 με 8:15 το πρωί και οι μαθητές θα μπαίνουν στις τάξεις τους, θα βάζουν αντισηπτικό στα χέρια τους και θα κάθονται στο θρανίο τους. Στις αίθουσες θα υπάρχουν αντισηπτικά. Είναι καλό να έχουν οι μαθητές τα δικά τους αντισηπτικά μαντηλάκια.
Τα διαλείμματα θα διαφοροποιηθούν για κάθε τάξη προκειμένου να έχουμε τον μικρότερο δυνατό αριθμό μαθητών στην αυλή του σχολείου. Στο διάλειμμα τα παιδιά θα πρέπει να τηρούν τις αποστάσεις μεταξύ τους.
Το κυλικείο του σχολείου δε θα λειτουργεί. Γι΄ αυτό τα παιδιά πρέπει να έχουν μαζί τους το κολατσιό τους και νεράκι. Επισημαίνουμε ότι απαγορεύεται στους μαθητές να πίνουν νερό από τις βρύσες για να μην έρχονται σε επαφή με αυτές.
Δεν επιτρέπεται η είσοδος γονέων-κηδεμόνων στο σχολείο κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. Για όποιο θέμα, επικοινωνήστε με τη Διεύθυνση τηλεφωνικά ή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
 Επίσης δεν επιτρέπεται να παίρνουν τα παιδιά από τα κάγκελα τρόφιμα και αναψυκτικά που τους δίνουν γονείς, συγγενείς και φίλοι. 
Από τον ΕΟΔΥ έχουμε τις παρακάτω οδηγίες:
1. Όποιο παιδάκι εμφανίζει συμπτώματα όπως πυρετό και βήχα, πρέπει να παραμένει στο σπίτι του. Επιστρέφει στο σχολείο μετά την πάροδο τουλάχιστον 3 ημερών από την υποχώρηση του πυρετού και την ύφεση των συμπτωμάτων του.
2. Εκπαιδεύουμε τα παιδιά να πλένουν τα χέρια τους πολύ καλά, με νερό και σαπούνι ή με αντισηπτικό διάλυμα αρκετές φορές την ημέρα  και ιδιαίτερα πριν το φαγητό τους. Επίσης  να αποφεύγουν την  επαφή των  χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.
3.  Δεν δανείζουν ούτε δανείζονται από τους συμμαθητές τους είδη γραφικής ύλης (π.χ. μολύβια, γόμες, μαρκαδόρους) και άλλα προσωπικά αντικείμενα.
Ευχόμαστε να είστε όλοι καλά και να ολοκληρωθεί η φετινή σχολική χρονιά χωρίς προβλήματα και προπάντων με υγεία.
Πατήστε ΕΔΩ για να συμπληρώσετε την υπεύθυνη δήλωση(μόνο όσοι δεν έρθουν στο σχολείο).
                                          Με εκτίμηση
             Η  Δ/ντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων Του Σχολείου