Και κάτι που πρέπει να θυμόμαστε...

"Γνους πράττε".

Πιττακός ο Μυτιληναίος, 650-570 π.Χ., ένας από τους 7 σοφούς της Αρχαίας Ελλάδας

μτφρ: Να ενεργείς έχοντας γνώση.

«Η τύχη βοηθάει μόνο τα καλά προετοιμασμένα μυαλά». Λουί Παστέρ, ένας από τους μεγαλύτερους επιστήμονες στον κόσμο, στον οποίο οφείλουμε τα εμβόλια και άλλες επιστημονικές ανακαλύψεις που έχουν σώσει εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα.






Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Ο 7ος πλανήτης βραβεύτηκε!

Πέρυσι η εφημερίδα του 7ου Δημοτικού Σχολείου Άργους, "Στον 7ο πλανήτη", πήρε μέρος σε έναν διαγωνισμό για το καλύτερο μαθητικό έντυπο. Όλα τα παιδιά προσπαθούσαμε να γράψουμε τα καλύτερα άρθρα, έτσι ώστε αν βραβευόταν η εφημερίδα μας να νιώθαμε όλοι περήφανοι.  Δεν σας είπα το καλύτερο, δηλαδή ότι κάθε φορά που ένα παιδί δεν τα κατάφερνε, δεν το έβαζε κάτω ούτε στενοχωριόταν, γιατί ήξερε ότι την επόμενη φορά σίγουρα θα καταφέρει να γράψει ένα ενδιαφέρον άρθρο.  Συνεχίζοντας έτσι με σκληρή δουλειά και πολλή σκέψη καταφέραμε να φτάσουμε τον στόχο μας.  Για τις προσπάθειές μας αυτές, βραβευθήκαμε στις 16 Δεκεμβρίου 2011 από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά με το Α`Βραβείο Μαθητικού Εντύπου στο Αρσάκειο Μέγαρο στην Αθήνα.
Εμείς, τα παιδιά, νιώθουμε υπερήφανα για το κατόρθωμά μας μα και βαριά ευθύνη να εξακολουθήσουμε να εκδίδουμε μια εφημερίδα με ποικίλα και ενδιαφέροντα θέματα για τους αναγνώστες μας.
Θα καταφέρουμε άραγε και φέτος να πετύχουμε τους στόχους μας;
Υ.Γ. Φίλοι μου δημοσιογράφοι,
     ΑΝΑΣΚΟΥΜΠΩΘΕΙΤΕ!!!
   Νίκη Λειβ.– Τάξη Στ`