Και κάτι που πρέπει να θυμόμαστε...

"Γνους πράττε".

Πιττακός ο Μυτιληναίος, 650-570 π.Χ., ένας από τους 7 σοφούς της Αρχαίας Ελλάδας

μτφρ: Να ενεργείς έχοντας γνώση.

«Η τύχη βοηθάει μόνο τα καλά προετοιμασμένα μυαλά». Λουί Παστέρ, ένας από τους μεγαλύτερους επιστήμονες στον κόσμο, στον οποίο οφείλουμε τα εμβόλια και άλλες επιστημονικές ανακαλύψεις που έχουν σώσει εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα.






Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

KIDS`ATHLETICS- Επίδαυρος 2014

Οι μαθητές της Στ` τάξης γράφουν τις εντυπώσεις τους από τη συμμετοχή τους στο νέο πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας Kids` Athletics που έγινε στην Αρχαία Επίδαυρο με τη συνεργασία του ΣΕΓΑΣ και του Συλλόγου Ολυμπιονικών Ελλάδας.

Στις 19 Σεπτεμβρίου πήγαμε στο αρχαίο στάδιο της Επιδαύρου για να λάβουμε μέρος σε έναν αγώνα με αθλήματα στίβου ειδικά για παιδιά. Όταν φτάσαμε και είδα πώς ήταν στημένα τα εμπόδια, η μπάλα, το ακόντιο και όλα τα απαραίτητα ξαφνιάστηκα. Δεν το είχα φανταστεί έτσι. Όλα τα δημοτικά σχολεία του Άργους, του Ναυπλίου και των γύρω δήμων ήταν εκεί. Βλέποντας όλα αυτά αγχώθηκα μα μόλις ξεκινήσαμε ξέχασα ότι μας παρακολουθούσαν και συγκεντρώθηκα στα αθλήματα έχοντας στο μυαλό μου ότι η συμμετοχή αξίζει περισσότερο απ'την επιτυχία. Νομίζω όμως ότι πρέπει να τα πήγα καλά κυρίως στο τρέξιμο που μάλλον είχα τις καλύτερες επιδόσεις γιατί μου άρεσε πιο πολύ απ'όλα και γι'αυτό έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό. Αν κάποτε ασχοληθώ με τον αθλητισμό, που θα το ήθελα πολύ γιατί όπως έλεγαν και οι αρχαίοι "Νους υγιής εν σώματι υγιή", νομίζω πως θα στρεφόμουν προς το τρέξιμο. Το σημαντικότερο απ'όλα είναι ότι διασκέδασα πολύ αυτή τη μέρα και νομίζω ότι πρέπει να γίνονται πιο συχνά τέτοιου είδους διοργανώσεις.    Παναγιώτα Κακ.

Εγώ ακόμα και αν δεν συμμετείχα, τα πέρασα πάρα πολύ καλά διότι συνάντησα φίλους μου από άλλα σχολεία και μπόρεσα να παρακολουθήσω τα αθλήματα που έκαναν τα υπόλοιπα παιδιά.   Σπύρος Καρ.

Εγώ πέρασα τέλεια. Μου άρεσε που χωριστήκαμε σε ομάδες και κάναμε διάφορα αθλήματα σε ομάδες και έτσι γνωρίσαμε καλύτερα τον αθλητισμό. Συνάντησα και φίλους που είχα καιρό να τους δω και μου είχαν λείψει. Μάλιστα σε ένα άθλημα βγήκα πρώτη. Έπρεπε να καθίσουμε κάτω με τα γόνατα και να πετάξουμε μια μπάλα μακριά η οποία δεν ήταν και πολύ ελαφριά και εγώ την πέταξα 7 μέτρα μακριά. Ύστερα καθίσαμε και φάγαμε υπό τη σκιά ενός δέντρου. Κάποια παιδιά πήρανε κάποια σάντουιτς που έδιναν δωρεάν τα οποία , όπως μου είπανε ήταν χάλια. Έβλεπα τα παιδιά που με το που δάγκωναν το τοστ το πέταγαν στα σκουπίδια. Ευτυχώς που δεν πήρα ! Αργότερα πήγαμε σε ένα κυλικείο να το πω, καντίνα να το πω, καφετέρια να το πω, μάλλον κυλικείο και πήραμε κάτι να πιούμε ή κάτι να φάμε. Σε λίγο έφτασε η ώρα της αναχώρησης. Αυτή η " εκδρομή" ήταν υπέροχη !!!                                                                                                    Φρόσω Τσαμπ.


Στο βάθος με τα πράσινα μπλουζάκια είναι η μια ομάδα του σχολείου μας...