Και κάτι που πρέπει να θυμόμαστε...

"Γνους πράττε".

Πιττακός ο Μυτιληναίος, 650-570 π.Χ., ένας από τους 7 σοφούς της Αρχαίας Ελλάδας

μτφρ: Να ενεργείς έχοντας γνώση.

«Η τύχη βοηθάει μόνο τα καλά προετοιμασμένα μυαλά». Λουί Παστέρ, ένας από τους μεγαλύτερους επιστήμονες στον κόσμο, στον οποίο οφείλουμε τα εμβόλια και άλλες επιστημονικές ανακαλύψεις που έχουν σώσει εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα.






Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Αγία Ειρήνης η Μεγαλομάρτυς

Η Αγία Ειρήνη ήταν το μοναχοπαίδι του βασιλιά Λικίνιου. Έζησε περίπου το 315 μ. Χ. και οι γονείς της πίστευαν στον Ζωροαστρισμό. Η οικογένειά της ήταν τόσο πλούσια που ακόμη και ο θρόνος, το τραπέζι και η λυχνία του πύργου τους ήταν χρυσά!
Η Πηνελόπη- αυτό ήταν το όνομα της Ειρήνης αρχικά- μορφώθηκε και στη συνέχεια η παράδοση λέει ότι άγγελος Κυρίου της είπε ότι θα γίνει χριστιανή. Πράγματι βαπτίστηκε και πήρε το όνομα Ειρήνη. Τότε κατέστρεψε όλα τα είδωλα του πατέρα της. Αυτό έγινε η αιτία να αρχίσουν τα βασανιστήριά της. Πέρασε τόσα πολλά μέχρι που στο τέλος την αποκεφάλισαν. Η πίστη της βοήθησε να στραφούν στο χριστιανισμό εκτός από τους γονείς της και πολλοί άλλοι.

Η μνήμη της γιορτάζεται στις 5 Μαΐου. Ονομάστηκε Μεγαλομάρτυρας επειδή πέρασε πολλά βασανιστήρια. Είναι προστάτιδα της Αστυνομίας.
                                    Ερίνα Μπ.