Και κάτι που πρέπει να θυμόμαστε...

"Γνους πράττε".

Πιττακός ο Μυτιληναίος, 650-570 π.Χ., ένας από τους 7 σοφούς της Αρχαίας Ελλάδας

μτφρ: Να ενεργείς έχοντας γνώση.

«Η τύχη βοηθάει μόνο τα καλά προετοιμασμένα μυαλά». Λουί Παστέρ, ένας από τους μεγαλύτερους επιστήμονες στον κόσμο, στον οποίο οφείλουμε τα εμβόλια και άλλες επιστημονικές ανακαλύψεις που έχουν σώσει εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα.






Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Η Αγία Μαρίνα η Παρθενομάρτυς

Η Αγία Μαρίνα η Παρθενομάρτυς γεννήθηκε το 258 μ.Χ. Καταγόταν από ένα χωριό της Πιανίδειας και έζησε στα χρόνια που αυτοκράτορας ήταν ο Κλαύδιος. Ο πατέρας της, Αιδέσιος,ήταν ιερέας των ειδώλων και...
 η μητέρα της πέθανε το 270 μ.Χ, όταν η Αγία Μαρίνα ήταν 12 ετών.Τότε ο πατέρας της παρέδωσε την Αγία Μαρίνα σε μια γυναίκα για να την μεγαλώσει. Η Αγία Μαρίνα έγινε χριστιανή.
Όταν έμαθε για την Αγία Μαρίνα,ο άρχοντας Ολύμβριος τη φυλάκισε. Μετά από λίγες μέρες την αποφυλάκισε για την κρίνει. Παρατηρώντας την ο Ολύμβριος θαμπώθηκε από την ομορφιά της και θέλησε να γίνει σύζυγός της. Η Αγία Μαρίνα δε δέχτηκε να αρνηθεί το Χριστό, γι` αυτό ο Ολύμβριος διέταξε να την ξαπλώσουν στη γη και χτύπησαν αλύπητα το σώμα της με ραβδιά, τόσο βάναυσα ώστε σχίστηκε το δέρμα της και κοκκίνισε η γη από την μεγάλη ποσότητα αίματος που έτρεξε. Κατόπιν διέταξε να κρεμάσουν όρθια την Αγία Μαρίνα και να συνεχίσουν να τη χτυπούν με τα ραβδιά.Αφού το σώμα της ήταν σε πολύ κακή κατάσταση την έβαλε ξανά στην φυλακή. Τελικά ο Ολύμβριος διέταξε να θανατωθεί η Αγία Μαρίνα με αποκεφαλισμό. Την μνήμη της Αγίας Μαρίνας της Παρθενομάρτυρος την τιμούμε στις 17 Ιουλίου. Ο βίος της Αγίας Μαρίνας σώζεται στην Μεγίστη Λαύρα και την Ιερά Μονή των Ιβήρων.

                                    Γιώργος Στρατηγάκης, Λεωνίδας-Μαρίνος Σαλαπάτας,
                                       Ηλίας Τέντζερης, Παναγιώτης Γιαννακόπουλος