Και κάτι που πρέπει να θυμόμαστε...

"Γνους πράττε".

Πιττακός ο Μυτιληναίος, 650-570 π.Χ., ένας από τους 7 σοφούς της Αρχαίας Ελλάδας

μτφρ: Να ενεργείς έχοντας γνώση.

«Η τύχη βοηθάει μόνο τα καλά προετοιμασμένα μυαλά». Λουί Παστέρ, ένας από τους μεγαλύτερους επιστήμονες στον κόσμο, στον οποίο οφείλουμε τα εμβόλια και άλλες επιστημονικές ανακαλύψεις που έχουν σώσει εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα.






Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Οι τρελο...ιστορίες μας

Ήταν μια φορά ένα παιδί το οποίο το φώναζαν ΔΙΑΦΑΝΕΣ. Αυτό το παιδί δεν είχε φίλους παρά μόνο έναν που ήταν και ο καλύτερός του φίλος. Τα παιδιά στο σχολείο τον φώναζαν έτσι διότι κρυβόταν συνεχώς. Όλοι έψαχναν να τον βρουν εκτός απ'τους δασκάλους. Το παιδί αυτό κρυβόταν συνεχώς πάνω σε ένα αειθαλές δέντρο γεμάτο φύλλα για να έχει την ησυχία του αλλά και να διαβάζει το αγαπημένο του βιβλίο.  Γιάννης Γαρδ.

Η αειθαλής ελίτσα είχε έναν διαρκή πόνο στην κοιλίτσα. Και γι'αυτό τηλεφώνησε στον διεθνή γιατρό για να δει καλό! Αυτός όμως δεν ήταν εκεί, είχε πάει μια πολυτελή εκδρομή.Τι να κάνει κι αυτή η καημενούλα φάνηκε επιεικής μαζί του και έκανε μόνη της μια εντριβούλα!!!!  Δημήτρης Αντ.

Ένα πρωί, πριν πάει στη δουλειά του, ο διεθνής Κάπτεν Μήλο πήγε να πάρει έναν χυμό και μια τυρόπιτα από ένα μαγαζί. Καθώς περίμενε την σειρά του βλέπει ένα αειθαλές δέντρο να του παίρνει τη θέση. Τότε άρχισε ένας συνεχής καβγάς. Ξαφνικά εντελώς τυχαία μπαίνει μέσα ένας αστυνομικός και μετά από λίγη ώρα καταφέρνει να τους χωρίσει. Ευτυχώς ήταν επιεικής μαζί τους και δεν τους έβαλε καμία τιμωρία. Μέτα ο Κάπτεν Μήλο παρήγγειλε τον χυμό του, σε ένα διαφανές μπουκάλι και μια πολυτελή τυρόπιτα. Καθώς έφευγε τον φώναξε το αειθαλές δέντρο και του ζήτησε συγγνώμη για τον διαρκή καβγά τους.   Λένα Χατζ.

Το διαφανές ποτήρι συναντήθηκε με την αειθαλή πορτοκαλιά έξω απ' το πολυτελές εστιατόριο.Ο συνεχής τουρτοπόλεμος τους έκανε διεθνείς. Ο τερματισμός του διαρκούς τουρτοπόλεμου τους έκανε επιεικείς.  Μαρίνα Μάγ.

Το πολυτελές ξενοδοχείο είχε συνεχή δουλειά με πελάτες του διεθνούς ποδοσφαίρου. Το αειθαλές προσωπικό του ξενοδοχείου προσέφερε τις διαρκείς υπηρεσίες του στους πελάτες του.Μόνο κάποιος μη επιεικής δε θα ενθουσιαζόταν με τον διαφανή χώρο του ξενοδοχείου. Δημήτρης Παπ.

Πριν από λίγο καιρό συνέβη κάτι πραγματικά ασυνήθιστο στο παλάτι του Μπάκιγχαμ. Ο πολυτελής πολυέλαιος τσακώθηκε με τα διαφανή, κρυστάλλινα κηροπήγια. Όμως καλύτερα να ξεκινήσω απ' την αρχή την ιστορία μου. Ήταν μια χειμωνιάτικη μέρα όπως σήμερα. Η συνεχής βροχή δεν έλεγε να σταματήσει. Στην αυλή του διεθνούς αυτού παλατιού το αειθαλές δέντρο στεκόταν όρθιο και καμαρωτό. Όμως ο πολυέλαιος και τα κηροπήγια είχαν διαφωνίες μεταξύ τους για το αν το δέντρο είναι αειθαλές ή φυλλοβόλο. Ο πολυέλαιος, λοιπόν, έλεγε σωστά ότι το δέντρο είναι αειθαλές, αφού δε ρίχνει τα φύλλα του. Τα κηροπήγια απ' την άλλη υποστήριζαν ότι το δέντρο είναι φυλλοβόλο. Έλεγαν ότι η διαρκής πτώση των φύλλων δείχνει πως το δέντρο είναι αειθαλές. Εκείνη την ώρα όμως, άκουσαν την επιεική βασίλισσα να μπαίνει στο δωμάτιο κι έτσι σταμάτησαν να φωνάζουν για να μην ακουστούν. Μόλις έφυγε η βασίλισσα, όλα είχαν ξεχαστεί και όλοι ήταν πάλι φίλοι, αφού κατάλαβαν ότι τσακώθηκαν για κάτι ασήμαντο.  Παναγιώτα Κακ.

Ο επιεικής σκύλος αποφάσισε να πάει ένα ταξίδι με το πολυτελές του αυτοκίνητο. Καθώς προχωρούσε παρατηρούσε από τα διαφανή τζάμια του αυτοκινήτου τα αειθαλή δέντρα που κουνούσαν τα φύλλα τους. Το συνεχές ταξίδι του κατέληξε σε έναν διαρκή αγώνα δρόμου. 
Νέλη Κοτ.

Η κοπέλα με τα διαφανή ρούχα έκανε συνεχείς προσπάθειες να πείσει τα μέλη του διεθνούς 
συνεδρίου ώστε να φανούν επιεικείς και,παρά τα διαρκή προβλήματα που αντιμετώπιζαν,
να επιτρέψουν στους αειθαλείς θάμνους να παραμείνουν στην πολυτελή κατοικία του προέδρου της χώρας.   Χριστίνα Αρ.

Το διαφανές ποτήρι μετά από μια διαρκή κουβέντα με το αειθαλές φυτό στην τραπεζαρία της πολυτελούς κουζίνας τελείωσε. Μετά από συνεχείς προσπάθειες του φυτού επιτέλους το ποτήρι του δίνει νερό.  Τάσος Βλ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου