Και κάτι που πρέπει να θυμόμαστε...

"Γνους πράττε".

Πιττακός ο Μυτιληναίος, 650-570 π.Χ., ένας από τους 7 σοφούς της Αρχαίας Ελλάδας

μτφρ: Να ενεργείς έχοντας γνώση.

«Η τύχη βοηθάει μόνο τα καλά προετοιμασμένα μυαλά». Λουί Παστέρ, ένας από τους μεγαλύτερους επιστήμονες στον κόσμο, στον οποίο οφείλουμε τα εμβόλια και άλλες επιστημονικές ανακαλύψεις που έχουν σώσει εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα.






Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Τα δικαιώματα του μικρού αναγνώστη

Τα δικαιώματα του μικρού αναγνώστη εικονογραφημένα από τον Quentin Blake είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα κομμάτια του δοκιμίου του Daniel Pennac “Σαν ένα μυθιστόρημα”(“Comme un roman”) που δημοσιεύτηκε το 1992.
Ο Γάλλος συγγραφέας εξηγεί πώς ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να αφεθεί στην ανάγνωση με το δικό του προσωπικό τρόπο, απολαμβάνοντας με κάθε ελευθερία αυτή την ευχαρίστηση, καθώς όπως τονίζει  «η ανάγνωση είναι πάνω απ’ όλα ευχαρίστηση».

«Τα δικαιώματα του μικρού αναγνώστη συνοψίζονται σε μία υποχρέωση: ποτέ να μη κοροϊδεύουμε όσους δε διαβάζουν, αν θέλουμε κάποια μέρα να ξεκινήσουν το διάβασμα». Daniel Pennac

Μικροί αναγνώστες, με τον παρακάτω σύνδεσμο θα διαβάσετε τα δικαιώματά σας στα ελληνικά. (κάνετε ένα κλικ πάνω στο κείμενο που θα δείτε για να γίνουν μεγαλύτερα τα γράμματα και οι εικόνες)
Αξιοποιήστε τα!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjfhcu_7geNUThMSgDed9bqfl5rJbyykjVCUXm2cQWRBRpynLDClozip9anrjE_cGrr9zoLOfZEtNes3yWKagu-NQCY6GB_NawudiZcAH13j5A5K0rRcPfRJKBN_bD7GyAiNg_owPSPSPtp/s1600/anagnwsths.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου