Και κάτι που πρέπει να θυμόμαστε...

"Γνους πράττε".

Πιττακός ο Μυτιληναίος, 650-570 π.Χ., ένας από τους 7 σοφούς της Αρχαίας Ελλάδας

μτφρ: Να ενεργείς έχοντας γνώση.

«Η τύχη βοηθάει μόνο τα καλά προετοιμασμένα μυαλά». Λουί Παστέρ, ένας από τους μεγαλύτερους επιστήμονες στον κόσμο, στον οποίο οφείλουμε τα εμβόλια και άλλες επιστημονικές ανακαλύψεις που έχουν σώσει εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα.






Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Η εκδρομή στην Τεγέα

Την Παρασκευή 3/6/2011 πήγαμε εκδρομή στην Τεγέα, ένα χωριό κοντά στην Τρίπολη.
Ξεκινήσαμε από το σχολείο στις 8:30 π.μ.  Το ταξίδι ήταν λίγο κουραστικό αλλά το διασκεδάσαμε ακούγοντας μουσική.
Όταν φτάσαμε εντυπωσιαστήκαμε από το υπέροχο τοπίο. Αμέσως τρέξαμε στα γήπεδα. Αφήσαμε τις τσάντες μας και …το παιχνίδι ξεκίνησε! Στην αρχή παίξαμε μπάσκετ και μετά ποδόσφαιρο.
Στις 12:30 περίπου πήγαμε για φαγητό.
Αφού φάγαμε, επισκεφτήκαμε το Λαογραφικό Μουσείο Τεγέας με συνοδό τη δασκάλα μας. Δυστυχώς δεν ακολούθησαν όλα τα παιδιά. Τα εκθέματα μας άφησαν έκπληκτους! Είδαμε ολυμπιακές δάδες – ως και την πρώτη ολυμπιακή δάδα!-.
Είδαμε τα εργαλεία ξεχασμένων πια επαγγελμάτων όπως του πεταλωτή, του σαμαρτζή κ.ά. Περιεργαστήκαμε παλιά νομίσματα και χαρτονομίσματα, διάφορα αντικείμενα που χρησίμευαν τα παλιότερα χρόνια όπως το σίδερο με κάρβουνο, τον αργαλειό, γραφομηχανές και άλλα πολλά οικιακά σκεύη και εργαλεία από τη ζωή των κατοίκων της υπαίθρου. Η δασκάλα μας μάς φωτογράφισε σε αστείες φάσεις μέσα σε όλα τα δωμάτια. Βγαίνοντας από το Μουσείο γράψαμε στο βιβλίο επισκεπτών πόσο πολύ μας ενθουσίασαν τα εκθέματα.
Κατά τις 2:15 ο διευθυντής  μας είπε να μαζευτούμε γιατί ήταν ώρα να φύγουμε. Εμείς οι μαθητές της Έκτης στενοχωρηθήκαμε λίγο επειδή ήταν η τελευταία μας εκδρομή σαν συμμαθητές.
Περάσαμε τέλεια! Σε αυτό βοήθησε και η τύχη γιατί δεν έβρεξε, παρότι η προηγούμενες μέρες ήταν βροχερές.
Αυτή η εκδρομή θα μας μείνει αξέχαστη!
                      Γιώργος Στρατ.
                      Ανδρέας Χαρ.      Τάξη Στ`