Και κάτι που πρέπει να θυμόμαστε...

"Γνους πράττε".

Πιττακός ο Μυτιληναίος, 650-570 π.Χ., ένας από τους 7 σοφούς της Αρχαίας Ελλάδας

μτφρ: Να ενεργείς έχοντας γνώση.

«Η τύχη βοηθάει μόνο τα καλά προετοιμασμένα μυαλά». Λουί Παστέρ, ένας από τους μεγαλύτερους επιστήμονες στον κόσμο, στον οποίο οφείλουμε τα εμβόλια και άλλες επιστημονικές ανακαλύψεις που έχουν σώσει εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα.






Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Η ηχορύπανση και το σχολικό μας περιβάλλον

Το σχολείο μας βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Άργους. Καθημερινά αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα με τους θορύβους γιατί είμαστε δίπλα σε μεγάλα καταστήματα, σε ένα σχολείο της Δευτεροβάθμιας και ανάμεσα στους πιο πολυσύχναστους δρόμους της πόλης μας.
Από το πρωί που μπαίνουμε στο σχολείο ακούγεται θόρυβος από τα παιδιά που τρέχουν και από τα αυτοκίνητα. Πιο μετά, όταν τα παιδιά έχουν Γυμναστική, ακούγεται η φασαρία των παιδιών  που δικαιολογημένα φωνάζουν, τρέχουν και παίζουν. Όταν στο σχολείο της Δευτεροβάθμιας χτυπά το κουδούνι, ακούγεται σε μας και πολλές φορές μπερδευόμαστε. Δεν μπορούμε να συγκεντρωθούμε και επηρεάζεται η σκέψη μας. Τελικά είναι πολύ δύσκολο να είσαι προσεκτικός όταν οι θόρυβοι σε πνίγουν.
Σε αυτούς τους θορύβους έρχονται να προστεθούν τα κορναρίσματα και τα φρεναρίσματα των αυτοκινήτων. Τότε η ηρεμία του μαθήματος παύει και αποσυντονιζόμαστε.
Τι ωραία που θα ήταν,σκεφτόμαστε μερικές φορές, αν το σχολείο μας βρισκόταν σε ένα δάσος που θα ακούγονταν μόνο τα πουλάκια και το θρόισμα από τα φύλλα των δέντρων!  Ένα τέτοιο σχολείο ονειρευόμαστε!!! 
                                    Χρήστος Μπ. -  Γιώργος Στρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου