Και κάτι που πρέπει να θυμόμαστε...

"Γνους πράττε".

Πιττακός ο Μυτιληναίος, 650-570 π.Χ., ένας από τους 7 σοφούς της Αρχαίας Ελλάδας

μτφρ: Να ενεργείς έχοντας γνώση.

«Η τύχη βοηθάει μόνο τα καλά προετοιμασμένα μυαλά». Λουί Παστέρ, ένας από τους μεγαλύτερους επιστήμονες στον κόσμο, στον οποίο οφείλουμε τα εμβόλια και άλλες επιστημονικές ανακαλύψεις που έχουν σώσει εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα.






Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή στο σχολείο μας

    Για μια ακόμη φορά όλοι εμείς οι μαθητές και οι πολυαγαπημένοι μας δάσκαλοι καταφέραμε και οργανώσαμε άλλη μια επιτυχημένη xριστουγεννιάτικη γιορτή!
    Στις 23 του Δεκέμβρη, γύρω στις 11.00 π.μ., η γιορτή ξεκίνησε χωρίς καμία  καθυστέρηση. Κανείς δεν ήξερε τι είχε αναλάβει η κάθε τάξη, εκτός από τους δασκάλους μας. Έτσι οι περισσότεροι από μας είχαν τεράστια αγωνία για το τι θα ακούσουν αλλά και για το τι θα δουν.
     Η Α` τάξη, λοιπόν, είχε αναλάβει να μας πει μερικά όμορφα ποιηματάκια. Η Β` όμως πρωτοτύπησε και μας έπαιξε ένα μικρό σκετς. Η Γ`, όπως και η Α`, μας είπε επίσης κάποια ποιήματα ενώ η Δ` ήταν η χορωδία μας. Εμείς, τα παιδιά της Ε`, αναλάβαμε να βρούμε Χριστουγεννιάτικα και Πρωτοχρονιάτικα έθιμα και να τα απαγγείλουμε, ενώ ταυτόχρονα οι δάσκαλοι έδειχναν εικόνες στον τοίχο  με τον προτζέκτορα, που ήταν σχετικές με κάθε ένα από αυτά τα έθιμα. Η Στ`, τέλος, μας διάβασε την ιστορία της γέννησης του Χριστού, πάλι με εικόνες από τον προτζέκτορα.
      Μόλις όμως τελείωσαν όλες οι τάξεις μας περίμενε μια μεγάλη έκπληξη. Εκεί που όλα τα παιδιά ήμασταν  έτοιμα να βγούμε για διάλειμμα, οι δάσκαλοι μας σταμάτησαν για να μας δείξουν ένα παραμύθι και στη συνέχεια έγινε κάτι που όσο και να παιδευόμασταν δεν υπήρχε περίπτωση να μας περάσει απ' το μυαλό. Ήρθε ο Άγιος Βασίλης! Και όχι με άδεια χέρια. Είχε μαζί του δυο σακούλια γεμάτα καραμέλες!
      Αυτή λοιπόν ήταν η γιορτή μας. Δε ξέρω για τους άλλους, μα εγώ πραγματικά την απόλαυσα και ελπίζω να συνεχίσουμε να οργανώνουμε στο σχολείο μας τόσο υπέροχες γιορτές!            
                                            Ελένη Λ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου