Και κάτι που πρέπει να θυμόμαστε...

"Γνους πράττε".

Πιττακός ο Μυτιληναίος, 650-570 π.Χ., ένας από τους 7 σοφούς της Αρχαίας Ελλάδας

μτφρ: Να ενεργείς έχοντας γνώση.Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011

27/28 Οκτωβρίου 2011

Το άγχος και η χαρά ήταν τα μόνα συναισθήματα  που κυριαρχούσαν την παραμονή της 28ης Οκτωβρίου. Ήμασταν πλήρως προετοιμασμένοι για τη γιορτή και την παρέλαση, οπότε δεν υπήρχε περίπτωση λάθους. Όταν χτύπησε το κουδούνι για την έναρξη της γιορτής, όλοι μπήκαμε σε σειρές για να αρχίσουμε. Ύστερα ο διευθυντής παρέδωσε τη σημαία στη σημαιοφόρο και στους παραστάτες. Αμέσως μετά ...
η δασκάλα μας, κυρία Νίκα Χαρά, διάβασε τον πανηγυρικό για τους ήρωες του ’40. Η ΣΤ’ τάξη είχε αναλάβει την παρουσίαση της εκδήλωσης και η Γ’τάξη μας απήγγειλε κάποια ποιήματα. Στο τέλος της γιορτής ο διευθυντής του 7ου Δημοτικού Σχολείου Άργους κος Νίκος Καρδαράκος, έβγαλε έναν επίσης όμορφο λόγο για να τιμήσει τους χαμένους ήρωες του πολέμου. Αργότερα η σημαιοφόρος και οι παραστάτες πήγαν να καταθέσουν το στεφάνι.
Την επόμενη μέρα, που ήταν η παρέλαση, τα παιδιά της σημαίας πήγαν στην εκκλησία και αμέσως μετά στην κατάθεση στεφάνων των επισήμων.
 Όταν άρχισε η παρέλαση το άγχος ήταν απίστευτο. Σε όλη τη διάρκεια, όλοι προσπαθούσαμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό.
 Όταν τελείωσε η παρέλαση η γυμνάστρια μας, κα Αγγελική Γόγολα, μας είπε πως παρελάσαμε φανταστικά !

ΑΝΘΙΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ – ΓΩΓΩ ΡΑΒΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου